Recension i NA 1981-07-13 Genklang med flera
 
Välljud för olika smaker

Musikfestivalens sista dag innehöll, liksom övriga dagar, flera olika  smakinriktningar inom jazzen. Första timmen svarde gruppen Genklang för, där de i sin speciella avancerade stil presenterade egna och andras kompositioner.
Peter Axelsson framträdde med en grupp bestående av trumpet, 2 saxar, piano, bas och trummor. Med undantag för gitarren så var det samm grupp som under lördagen jammade på Power House men nu kompletterad med barytonsaxofonisten Janne Gustavsson. Han lät, liksom bandets övriga medlemmar, höra sig i en del habila solon och gav med sin lur mera tyngd och klanger åt den redan förut välljudande gruppen.
En norsk trubadur, Pelle Skjervik, med en lite udda repertoar tog sedan scenen i besittning. Kanske inte den allra mest lättillgängliga visformen hade den norska gutten, men av ovationerna att döma var ändå hans framträdande populärt.
Senare under dagen framträdde också de olika grupperna Watts On, Lix och Kaipa varav de sistnämnda är mest kända och en av de äldsta nu existerande grupperna inom sin speciella genre. I sammanhanget förtjänar att nämnas att söndagens arrangemang var anordnat som en familjedag. Det innebar bl a att Hasse Funck och hans Minifunckar gav barnteater i Globen. Jag träffade som hastigast Hasse Funck som omtalade att han har en hel del nya projekt på gång som vi så småningom får höra och se resultatet av.
Örebro Musikfestival är över för den här gången, det återstår nu för arrangörerna att göra utvärderingar av densamma och förhoppningsvis återkomma till nästa år.

OLLE NILSSON