Recension i NA 1979-10-01 Kornet
 
Kornet drog fullt hus

På fredagen gästades Power House av gruppen Kornet. Jazzklubben var fullkomligt sprängfylld av förväntansfulla människor. Och ett passande uttryck för att sammanfatta publikens reaktion är att säga att Kornet kom, sågs och segrade. De fick ett massivt och odelat positivt stöd av publiken. Och visst är denna grupp bra. De är t o m hästlängder före sin egen skivproduktion där de inte alls kommer till sin rätt.
Och just denna kväll lät Kornet fastare, hårdare på något vis mer djuriskt. Detta kan med all sannolikhet trumslagare Vilgo Hansson, vikarierande för gruppens ordinarie Åke Sundkvist som nu turnerar med ABBA, ta på sig ansvaret för. Han spelade tufft och framåt i stil med Wasa Express Åke Eriksson men gjorde det med en vidare lyhördhet och musikalitet. De individuella prestationerna är det inte mycket att säga om, mer än att de tillhör den absoluta toppen av svenska musiker. Som grädden på mjölken.
Gruppen framförde mest nummer från deras nya skiva som kommer att släppas i Sverige om ca en vecka. Bäst kommer man i håg den sista låten före extranumret. En egyptisk hård taktmarkerad låt som förde tankarna till pyramider och kameler.

ARNE MOBÄCK